четвер, 26 жовтня 2017 р.

ОСОБЛИВОСТІ ВИХОВАННЯ ДІТЕЙ У ФРАНЦІЇ

Виховання дітей в різних країнах передбачає участь в цьому процесі дитячих дошкільних установ. Маленькі французи рано йдуть в дитячі садки: їх мами вважають неприпустимим для жінки перетворитися на домогосподарку, чиє коло інтересів обмежене кухнею і дітьми. До того ж, раннє активне спілкування з однолітками сприяє швидкій соціалізації дітей.Результат пошуку зображень за запитом "виховання дітей у франціі"
До восьми років діти вже вільно роблять купівлі в магазинах, самостійно приходять в садок або школу, гуляють, можуть знаходитися тривалий час вдома одні.
В сім’ях Франції не схвалюються фізичні покарання. Дитина може бути позбавлена іграшок, поставлена в кут, щоб мати можливість обдумати вчинений проступок, але її не стануть бити і ображати. Основні заборони, про які дітям говорять мало не з народження, – бійки, образи, неслухняність, капризи, сварки.
ОСОБЛИВОСТІ ВИХОВАННЯ ДІТЕЙ У ФРАНЦІЇ
Малюки йдуть в дитячий сад досить рано – мами поспішають повернутися до роботи вже через пару місяців після пологів. Кар’єра і самореалізація – для француженки дуже важливі речі.
Як правило, малюкам доводиться вчитися самостійності ще в ранньому віці, розважаючи себе всілякими способами, внаслідок чого діти дорослішають дуже швидко.
Виховання батогом у Франції не практикується. Хоча французька мама, як жінка дуже емоційна, може і прикрикнути на малюка.
Переважно атмосфера, в якій ростуть діти, доброзичлива. Але основні заборони – на бійки, сварки, капризи і неслухняність – їм відомі з пелюшок. Тому діти без проблем вливаються в нові колективи.
В складному віці заборони зберігаються, але створюється ілюзія свободи, щоб дитина могла проявити свою самостійність.
В дошкільних установах правила строгі. Наприклад, дитину непрацюючої француженки не допустять до харчування в загальній їдальні, а відправлять обідати додому.
Французькі бабусі і дідусі з онуками не няньчаться – вони живуть своїм життям. Хоча іноді можуть відвести дітей, наприклад, в секцію.
 ОСОБЛИВОСТІ МЕНТАЛІТЕТУ ФРАНЦУЗІВ
Головна відмінність французьких сімей – народження дитини – не робить малюка центром всесвіту. Відтепер не стільки батьки, скільки сам малюк повинен звикнути і підлаштуватися під існуючі в сім’ї норми. Наприклад, в числі головних заповідей, якій дітей учать ще з пелюшок (і це не метафора) – уміння сприймати відмову. Це такий же важливий крок в розвитку, як навчання сну або регулярне медичне обстеження. Французькі діти рано усвідомлюють: у світі є інші люди, і у цих людей є потреби, які не менш важливі, чим їх власні. У віці від двох до чотирьох років всі мами вчать дитину головному – чекати. Таким чином батьки закладають в неї уявлення про час. Такий принцип, на думку французьких мам, швидше зробить з дитини особу, а не вередливого напівбога, якому все дозволено. Слово «почекай», а не загрози або роздратування – частина звичного батьківського лексикону. Перевірку на міцність французькі діти проходять за допомогою «зефірового тесту». Дітям не дозволяють з’їсти улюблені ласощі до «сигналу» батьків. За допомогою тесту діти вчаться абстрагуватися від бажаного. Сила волі – це не стійкість характеру дитини, а робота її уяви або уміння придумати креативний спосіб відволіктися.
Інша важлива особливість: французькі сім’ї обов’язково дотримуються певного ритуалу їжі. Дітей вчать їсти неквапливо, акуратно, дотримуючись всіх норм етикету. Карати дітей за столом (залишати без солодкого або переривати обід) ніхто не стане – терпляче поправлятимуть і нагадуватимуть, як треба робити правильно.
Незважаючи на свою автономність, французи постійно відчувають потребу в спілкуванні з батьками, тому надовго затримуються під дахом батьківської домівки, не поспішаючи заводити свою сім’ю.

1 коментар:

  1. Я настільки вдячний Elegantloanfirm за те, що ви допомогли мені отримати кредит у розмірі 600 000,00 доларів США за допомогою кредитного працівника Расса Гаррі, що я вам вічно вдячний. Моє життя перевернулося, мої фінанси влаштувалися, я зараз є власною справою, яку я використовую для піклування про потреби моїх сімей. Я так вам вдячний, містер Русс, і Бог вас благословить. Ви можете зв’язатися з ними за фінансовою допомогою електронною поштою: Elegantloanfirm@hotmail.com для отримання фінансової допомоги.

    ВідповістиВидалити